Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

joi, 30 martie 2006

1923

Ma gandisem sa devin si eu mai poetic ashea, dar cred ca va sunt suficiente linkurile la prietenii mei care o dau pentru cei care vor asa ceva.

As vrea sa va dau voo tot ceea ce cred ca va trebuie. Pornake, idei, hacuieli, nervi, atitudini, pornake si muzici, si carti, si masini, si cluburi si kiar o sa va dau, o sa va dau bombe si toate cele.

Azi va dau despre meci, ma duc la meci si stau la locul meu (in galeria RAPIDULUI, de loc la locul ei). Galeria RAPIDULUI este cea mai violenta din Romania, pentru ca noi suntem adevaratii huligani, adevaratii ultras.

Asta toamna am inceput sa ma gandesc cu multa melancolie la zilele de aur ale galeriei echipei mele de suflet (la fel ca RAPIDUL), LIVERPOOL FC. In 1985 au terorizat un oras intreg (Bruxelles) si nu au putut fi opriti decat de armata. Ei macelareau italieni.
Apoi englezii nu au mai avut voie multa vreme in Europa. Le era frica europenilor de ei.

Englezii au cultura bautului de bere si a violentei, englezii sunt de neoprit. Astazi englezii sunt singurii care fac expeditii, se duc cu ganduri rele peste gunoaiele care tin cu alte echipe decat ale lor. Si, din pacate, si-o iau. Dar sunt singurii care ataca, care se extind, iar LIVERPOOL este echipa cu cea mai tare galerie, cea mai tare istorie. De aceea eu sunt scouser si-i urasc pe cei ce joaca in royal blue.

Apoi rapidistii s-au dezlantuit. Au facut urat de tot si i-au batut pe stelisti, i-au batut pe dinamovisti, i-au calcat in picioare pe constanteni (stelisti) la ei acasa.
Noi, galeria am fost cei care am realizat un vis al oricarei ekipe, noi suntem invincibili in Giulesti.

Se vorbeste acum despre "fenomenul" violentei pe stadion. Se vorbesc numai prostii si o sa explic de ce (nu acum). Si o sa va fac un tur al celor mai tari stadioane din lume.
Eu cred, oricum, ca va fi din ce in ce mai bine, adica mai rau pentru voi. Tara e de tot cacatul, scuzati-ma, sunt mainstream, dar asa e, insa cu RAPIDUL cred ca stam bine.

Etichete:

miercuri, 29 martie 2006

Va luati de Ticu ma?

Ieri eram suparat si ma apucam sa ingrijesc o depresie mica dar care promitea. Intentionam sa am grija de ea, sa o ud cu licori si sa vad ce va iesi de acolo. Imi plac fetitele mici, sunt dragalase iar depresia asta era clar un copilas de sex feminin. Problema pentru ea a venit la ora 6.
Ascult buletinul BBC in limba romana si aud ca l-au lucrat pe Ticu.

Asa ca ca propun:
  • sa o lasam in plm pe depresie si sa ne concentram mai tare, sa ne punem memoria la punct
  • sa o lasam in plm de boala, sa ne intalnim si sa vorbim, sa vedem ce-i de facut
  • sa o lasam in plm de "revolutie", de revolta, si sa fim oameni responsabili, cu idei mai rasarite, cu solutii mai putin amuzante si mai grele poate
  • sa ne maturizam, in plm si sa actionam in asa fel incat
  • sa'l futem in gura pa nenorocitul care, si pe toata familia celui ce, cu toti cunoscutii si aliatii jegului de s-a luat de Constantin Ticu Dumitrescu si de oamenii misto din tara asta, cum ar fi Corneliu Coposu
Daca ai inteles ceva, scrie-mi si lasa kestiile cool, ca Romania nu e cool si nu avem loc inca, si nici (pre)dispozitie pentru asa ceva.

Etichete:

marți, 21 martie 2006

Playlist


Linger
Lermini licenta, pleci la mare singur, asculti piesa, e cea mai tare dedicatie ever, o piesa sublima. De singuratate. E perfecta. Irlanda.

Time After Time
Cindy Lauper e urata dar canta piesa asta pe bune. E frumoasa. O simte, e la fel ca linger.

I Don't Like Mondays
Nici mie, Bob! Piesa perfecta Boomtownrats, mai mult decat au scos Pink Floyd f'odata. Bob Gheldof n-are voce dar e ce-vaaaa. Mi-a zis tata ca l-a vazut in concert in Bucuresti.
Fuck the Police!!!

Revolver
Pentru cei care urasc-iubesc intr-un anumit fel. RATM

Mungo Jerry
Gagiu kiar a fost precursorul unora ca Garry Glitter, T.REX, glam-rockereli.

Free
Concert, 1970, cel mai tare concert pe care l-am auzit in viata mea de pana acum. Dumnezeiesc. All Right Now: asa se canta piesa asta copii! (pt cei care vor mai incerca un cover)
Dupa asta te faci rocker si intelegi cum e cu muzica.

Ginger Baker Trio
There Was A Bloody War In East Timor!

Rolling Stones
Brown Eyed Girl
Cea mai mare trupa din muzica.

Celelalte Cuvinte
Numai prima fata a discului. Cele mai bune doua piese cantate f'odata in muzica romaneasca. Au avut coaiele sa faca asta.

Baba O'Reily
Asta sa fie noapte sa te duci la mare. Tu si alti 1milion de oameni. Trist, stiu!

Etichete: ,

duminică, 19 martie 2006

LA RUE


La rue sexuelle s'anime
le long de faces mal venues,
les cafes pepiant de crimes
deracinent les avenues.

Des mains de sexe brulent les poches
et les ventres bouent par-dessous;
toutes les pensees s'entrechoquent,
et les tetes moins que les trous.

Antonin Artaud

Etichete: , ,

sâmbătă, 18 martie 2006

Doua idei


Jingle:
O blonda se trezeste dimineata cu sudori pe ea.
La proces, SUDORII au recunoscut.
Emitem din BUNCAR! Suntem un grup de sudori foarte satisfacuti si am preluat puterea! Intram in emisie ca Stalin in sedintele de partid, cu mitraliera-n mana! Daca doriti sa va alaturati grupului nostru, urmariti lazile de bere, bere buna, la jumate! Ascultati biturile lui Immortall Technique bubuind la intrare si inclinati-va-n fata puterii SPETZNAZ! Daca nu va inclinati, vom fi nevoiti sa folosim forta, si asta ne place enorm!
Asta ar fi o varianta. M-am gandit, azi, cum am putea sa punem Romania pe harta puterii, a violentei fizice adica. Pacat ca steaua are suporteri cam amarati, pacat ca RAPIDU nu joaca cu JIUL PETROSANI. Jiul ar putea sa fie cea mai tare galerie din lume! O adunare de oameni trasi la fata, imbracati cu niste pulovere gris, care ar sta linistiti la meci, ar scanda frumos. Ar spulbera galeria Angliei, Italiei, Columbiei, Argentinei si Turciei puse laolalta.
Oricum, ideea ar fi ca o dezlantuire de huliganism in Piata Romana mi-ar conveni teribil:
Stire
Doi buni prieteni din Bucuresti s-au macelarit din cauza meciului Rapid-Steaua.
Lupta lor s-a soldat cu explozia localului TURABO. (BUUUUUMMMMM!!!)
(Astia eram io si cu Mumu) (sunt monomaniac)
Sa stiti, ca defapt sunt un om foarte rational si nu as face niciodata asa ceva. GLUMESC SI EU!

Etichete: ,

Vreau



Eu unul, vreau niste kestii mai simple... Deocamdata.
Vreau sa fiu imparatul Danemarcei si sa dau cu bomba nucleara in Liban pentru ca mi-au ars consulatul.
Vreau sa fiu Vladimir Putin si sa dau cu bomba nucleara in SUA, ca sa ramana mama Rusia sa domine tot.
Ca si Parazitii, vreau sa dau bani falsi de pomana.
Vreau sa imi fac un post de radio si sa vina sa lucreze la mine cei mai tari dj si baieti destepti si sa facem extravagante, iar cand ma satur de unul sa-l spanzur in fata sediului, sa se stie ca a gresit.
La mine in emisiune ar veni sa cante live trupe gen Rolling Stones, dar si baieti pe care i-as lansa eu. Un fel de John Peel, asa.
Vreau sa moara toti prostii in afara de aia simpatici si proastele bune. Vreau sa creez virusul care sa faca asta.
Vreau sa merg la bere cu tricou de rugby cu nationala Angliei si sa-mi fac o organizatie paramilitara gen Spetznaz care sa prinda hipiotii oriunde s-ar afla si sa-i bagam la re-educare. Sunt convins ca s-ar transforma fara lupta in manelisti sau discomani.
Vreau sa organizez marea intalnire intre Cardman, BeavissiButthead si Homer.
Vreau sa am toata muzica din lume care imi place si timp sa o ascult, si niste boxe suficient de puternice si bine pozitionate incat sa o asculte toata lumea odata cu mine. Asta s-ar putea contopi cu radioul (by the way... AKM-FM).
Sa am o masina MAZ coupe ca in poza, si sa merg pe scurtaturi cu ea cand e aglomeratie. Iti dai seama cat scutesti din timp daca o iei la Romana prin TURABO?
Sa merg la ce meci sau concert vreau eu.
Sa inteleaga lumea ca daca nu-mi place mie o carte e proasta. Si in general, orice.
Sa dea faliment Carrefour si Danone si Microsoft.
Sa bata RAPIDULETU pe steaua. Atat pentru acum.

Etichete: , ,

joi, 16 martie 2006

Acasa

Cel mai frumos loc din Bucuresti este o catedrala, o catedrala pentru baut bere. Si pentru ca blogul face din mine un exhibitionist, o sa va zic si voua despre el.

Va zic ca sa veniti acolo sa va uitati la mine cum beau bere, si vin, si mananc, si stau cu prietenii la masa si sunt fericit sau plang atins de frumusetea trairii diseusei, cum ma bucur cand canta Nea Costica jazz la toate instrumentele-la pian, cum ridica din umeri cand scoate, cine stie de unde, o "teleenciclopedia" ("mi-a iesit, ce sa-i fac?!") si alte perlute, cum creste inima in mine cand il vad pe nea Costica vorbind cu cordilionistu' despre meciu' de aseara in timp ce interpreteaza o piesa de mare sensibilitate.

O sa veniti si o sa va serveasca Ala Micu', o sa-l imbrace (cu o pelerina) cel mai distins ospatar din Bucuresti si-o sa-l trimita dupa tigari pentru voi (pentru noi a facut-o), o sa vorbiti si voi cu doamna poate, o sa-i oferiti iubitei flori de la Sfanta Vineri care trece pe acolo cu trufandale magice
, veti simti poate atmosfera de familie pe care m-am tolanit de prima oara de cand am intrat si cine stie ce vi se va mai intampla?

O sa va faceti griji de fiecare data ca totul se va termina in curand, ca-l vor transforma (pentru prima data in istorie) intr-un loc de figuri, scump pentru ca arata atat de impunator, dar este, atat de cald, ca veti vedea termopane in a doua casa a lu' Nenea Iancu sau, poate, la cat de putini clienti are, ca va avea destinul Berariei Gambrinus.

Acum CARV cv BERE este in renovare si mi-e teama ca 150 de ani de baut bere in Bucuresti se vor duce pe apa sambetei.

Etichete: ,

miercuri, 15 martie 2006

Landscape


Reverend Horton Heat, muzica de film, USA, psycho a la Tarantino, dementa cu aroma de oua ochiuri si clatite. Dementa dulce, fitil de loc subtil, totul curge natural, degenerarea este si ea sanatoasa. Foarte american, vezi? Te manifesti bestial in camera ta, atunci cand sunt parintii la munca, esti deosebit cand esti singur!

Violenta, atunci cand se produce, este foarte energica, paroxismul este un semn al sangelui bine intretinut si o consecinta a peisajului, poate, la un moment dat devenit banal, a interactiunilor cliseu, este declicul atat de necesar pentru pastrarea sanatatii mentale. Boala este un artificiu, este inteligenta are amplitudine si imi place.

Exista momente triste, baby a plecat si tot din casa ea mi-a luat, acum e cu noul ei baiat... Dar momentele triste sunt atat de idilice, atat de melodioase, si tot cu miros de oua ochiuri si de gogosi. Sangele: ketchup-ul din hotdog. bagi o bere si te imbeti (nimic special), bagi o marijuana si te inveselesti (nimic nou de cand cu hipiotii), bagi peyote, ciupercute si intri in contact cu stramosul cu pielea rosie.

Obsesiile sunt putine, tin de nevoia de iertare, sunt necesare pentru evolutie. Sunt amuzante si viguroase. Decadentismul american consta in a sta prabusit in fotoliu cu bratele pline de hamburgeri, inghetata, bere, scrum cazand pe mocheta, o pereche de bermude si atat, Gilette si Colgate, ganduri homosexuale, excursii pana la supermarket si discutii banale cu socrul care te uraste finca stai in casa lui si nu lucrezi dar te sustine finca i-a zis fie-sa ca-ntr-o zi iti vei duce la indeplinire planul (chiar il vei implini!) si nu vei mai avea un card ne-alimentat. Adica, in a fi dude, DUUUDE!

Dar mai faci o cursa cu camionul, il mai intrebi pe socru cum muncea el la vremea lui, mai discuti la telefon cu tac'tu care-i un ratat din celalalt colt al tarii si trece.

Etichete: ,

joi, 9 martie 2006

Pentru totdeauna


Cred ca cele ce urmeaza se vor putea extinde mai incolo. Pentru ca atunci cand ma gandesc la ceva, produsul va parea vulnerabil din multe puncte, insa, cred ca se sustine mereu si poate creste, in diferite directii, pornind din toate aceste puncte. De problema ce urmeaza mi-a amintit Laura.

Prietenia eterna este o prostie, ca principiu. Ea se poate petrece, si atunci este cea mai tare kestie. Insa, atunci cand este constientizata ca atare, cand sunt facute juraminte, cand este imaginata o viata intreaga, cand se proiecteaza linii infinite de sange ratiunea se ascunde, prietenia se atenueaza, devine inconstienta, devine o axioma fara noima. Kiar daca ea este reconfirmata, creste, insa, asa cum am spus deja, daca este asumata ca atare de la inceput, este o dovada a slabiciunii, a fricii celor implicati.

Familia nu este, bineinteles o aberatie, este un dat social extrem de util, insa, fiind un dat, ea este o expresie a lipsei de sinceritate. Familia trebuie aleasa in orice moment, obisnuinta trebuie calcata in picioare. Instinctul este singurul care o salveaza.

Curajul, asumarea eului sunt cele mai dureroase kestii pe care le ai de facut. Pentru ca, este vorba de risc , de actiunea continua a spiritului, de demolarea si demolarea si demolarea proprietatilor, a esafodajelor anterioare, anihilarea completa a lor poate, nu conteaza! Insa, aceasta nu cred dureaza la nesfarsit. Poate abia cand te-ai oprit din demolat ai dreptul sa zici, fara sa ramai mediocru,

"NU NE VOM DESPARTI NICIODATA"

Etichete: , ,

Jmekerii Pentru Femei


E nashpa...
Sunt foarte prost-distrus...dispus...nedispus. Antidispus, nu ante, dar post, deci cu atat mai nasol...

Am citit poezie, zilele trecute, si mi-a placut foarte tare.
Printre altele, si-i fac o nedreptate spunand astfel... Gellu. Poezie jazzificata. "Eram lucios cu armura". Manierism, nu'mi vine exact numele...

Nu prea am kef de nimeni si nimic acum. Vreau sa renuntz la toate'n care's implicat pentru ca toate's de nebagat, de mine, in seama. Nu am nevoie. Insa nu stiu, daca renunt, ce'as putea face deocamdata, plus ca se exercita asupra mea tot felul de presiuni care ma enerveaza. Pot face fata, nu este asta problema, insa simt ca ma risipesc, pentru ca nu'mi plac de fel.

Spatiu neplacut. Pe care nu l'am vrut, dar l'am ales. Pentru altii, pentru mine nu.

Un mare rambleon, taraganare, viate amare. Asa mi se pare...,acum, si as vrea si eu la mare, acolo, unde vrei si tu, sa'mi arda narile si creierul, sa am problema arsitei, sa stiu sigur ca ma pierd fara sansa de scapare, sa vreau sa fac altceva dar sa nu pot, si sa disper, sa urlu, sa zbier (ha-haa), prin discotecasa creada ceilalti ca ma bucur sau ca sunt beat, un cameleonism ciudat. Sa stau la mare cand nu'mi place, sa stau in Bucuresti cand totul pentru mine aici:..tace. da,. nimic nu'mi spune nimic.

Foaaarte prost-distrus.
Falit, dar banii nu conteaza, barbat, fara femeie, fara casa, fara nimic, cu mine, singuratic, Salbatec fara de alegere. pur si simplu, ajuns astfel fara de miscare, fara sau poate'ntr'o continua desperare, suparare patologica, congenital localizata, ereditar translatata si la mine'n mine plasata.
Virus poetic inspirat prin nas din aerul prima-varatec de printemps ajuns prea devreme si sortit sa se stinga cu seara sau...cu prima ninsoare.
Cea mai scurta luna e totdea-una februarie. Si trista, cu martie si toate celelalte, toate's scurte si urate.

Cand sunt cei mai buni covrigii?
Da...covrigi, primavara virusat-gripata, imprejurimile garii, singur, lumina si casele, curvele tigance, carute, puradei, tramvaie scartaietoare , prieteni, undeva departe, nu ma gandesc la ei acum, si amintiri, memorie, icter mecanic, sa te pisi galben si sa ai o culoare pamantie, si ce mai si stranuti, pizda masii de soare, si acum mai e si polenul asta, fertilitate, e timpul sa intru in calduri (mai ales daca mai ascult Natacha Atlas), ce nasol. Nervi.

Mai luam un prostamol (pentru prostie, pentru ca cu astea imanente stam bine's rezistente) si mai privim in gol.

Cald, si sunt rufos, am si fular, si nu's multumit de pantofii cu care's imbracat la picioare, si stropi, jeg, se schimba sangele, poate ca o sa capat si eu. A! nu se da, se schimba.
Trebuie sa fac ceva, multe, dar cum, cu atmosfera asta ciumata, de care lumea nu pare sa fie deranjata, cum de nu se instituie starea de urgenta?
Ar trebui sa se puna stop, insa nu se. Ar trebui sa fiu liber, si atunci as smulge tot de pe mine, si i-as zgaria pe ceilalti, as alerga peste ei, as alerga foarte tare, nu as avea unde sa termin, si as alerga mult, si as ajunge poate, in vara, cind/unde totul este altfel...

Si aceleasi muzici, aceleasi, an de an, altceva nu poti, nu merge, nu intra, poate ca auzi dar nu asculti si tot pe alea le derulezi overandover, smiths, cure, nu stiu, aceleasi an de an.
Si cateodata te apuca frenezii fericiri crize isterice de placere, si nu ai ce'i face, te bucuri ca boul, stai si bei o bere in cismigiu si nu ai stare, ah, ce dracu?
Si inca nu e primavara, dar o simt.
Sunt conectat si eu, la o priza totala, la o boala.

Etichete: , ,

Piata Romana


Sa nu crezi niciodata ce se intampla in Piata Romana. Treci prin romana fara sa gandesti, fara sa-ti vina idei, fara impresii! De ce? Pentru ca nu este nimic autentic acolo, totul este un loc de adunare al celor fara cap, al pierdutilor zilelor noastre.

Punkistii din romana (celebri acum o vreme pentru violenta lor desavarsita), rockerii cu sticlele de vodka (care se bateau cu lanturile celor de mai sus), hipiotii de la HippieShake, hiphoperii incaltati cu scketchers (de la Mac), motoristii care stau pe loc, la Everest, toti acestia, ar fi un spectacol simpatic intr-adevar (atunci cand ar fi pusi laolalta), daca ar fi pe bune... (Cred ca nici cu tarfele din romana nu o pune nimeni)

Modul in care un om isi alege tabara este de cele mai multe ori arbitrar (datorita lipsei acute a personalitatii, si a prostiei pana la urma). In romana, gastile, sunt toate, niste accidente triste. Era sa zic labe. Si ei sunt aceeasi dintotdeauna si de peste tot. Si asta ma enerveaza.

Solutia poate fi adusa numai de o bere. Atunci cand eu, si baietii mei ne vom intalni in noapte la una mica, ca in poza. Doar ca de data asta mergem in Turabo.


Etichete: ,

joi, 2 martie 2006

Exemplu


Despre ce sa fie vorba atunci cand dai la gunoi, alternativ, cu kestii care ti-au placut, cu kestii care nu ti-au placut, despre ce o fi vorba atunci cand devii dependent de kestii pe care pana de curand le-ai urat, despre ce sa fie vorba in propozitie? Ce-o fi vrut autorul sa spuna? Ma opresc, finca devin mistic. O fi vorba despre lipsa argumentelor, desi ma-ndoiesc.

Pe blog trebuie sa pui lincuri, deci sa te revendici din multe locuri sa aduci referinte sa-ti tragi personalitatea din diferite directii, sa te incadrezi intr-o comunitate, sa fii social, sa atragi, sa fii rotund, sau pursisimplu seducator. Seductia este un proces gen copy paste. Doua faze. Asa e societatea, esti interesant cand stii si iti place ce a zis "ala", comunici cu adevarat numai prin intermediul "lui", ai o personalitate abia atunci cand iti etalezi experienta descriptiva.

Imi doresc sa sterg aceasta metoda, calea descriptiva a mea si a ta. Imi doresc sa uit, sa nu aud sa nu vad, sa am o personalitate. Tu?

Etichete:

miercuri, 1 martie 2006

No Big Fun


S-a facut cald afara si am vazut ca avem hipioti. Trebuie sa uit cumva de asta, pentru ca nu e cea mai buna perioada sa ma enervez, adica nu prea-mi vine. Incerc sa ma relaxez, dar, dupe cum se va vedea, nu reusesc.
Bag jazz. Aparent inofensiv, nu? Unii asculta jazz si se linistesc, stau calmi asa, degusta un vin, il miros mult, sunt snobi. Sunt prosti si ii pun pe hitlistul meu.

Compar Live la Fillmore East din '70 cu Dark Magus (Live la Carnegie Hall) din '74, ca sa prestez intelectual. Miles Davis ma ajuta. Set-ul e complet schimbat, oamenii sunt cu totul altii (de la "numele" din '70 la alti mari meseriasi) . Miles pare sa aiba o problema. Sa vedem in cele ce urmeaza cum o va rezolva.

Miles pare lipsit de energie, nu se mai poate manifesta malefic atat de izbitor, nu mai are un impact care sa te striveasca. Este inunecat, si, fiind Miles Davis se joaca cu chestia asta. Albumul scoala parul de pe tine, si ma gandesc cu groaza (asa cum fac de fiecare cand ascult Miles) ca daca as fi vazut vreodata un concert cu el as fi fost pierdut forever.

Miles se joaca cu ritmuri, cu mintea ta, cu o orga electronica, cu bandul, cu trompeta, cu lumea, cu muzica. Se joaca superb si pare ca totul converge catre anihilare. Miles uraste, si uraste din ce in ce mai tare iar fuziunea este declansata de resorturi din ce in ce mai subtile. Este inspaimantator, este o metoda anti-hippie de nu se poate! Pe Miles nu ai cum sa il iubesti. El este cel care-ti intra fortat in cap si te face vraiste, te schimba definitiv, si nu il mai uiti niciodata.

La putin dupa concertul asta din '74 (ooo, dar sa nu credeti ca 70u' e prost! nu, e genial, si tehnic mai bun, dreak, jack dejonette, holland care rupe contrabasu'n doo, shorter, corea si moreira. doar ca asta din '74 are 3 kitari si Miles e pus pe analhilare. adica ne bate la cur cu ranga) Miles s-a internat pentru dezintoxicare. Miles nu mai avea cum sa creasca de prin '55, pentru ca atunci a ajuns sa stie tot, dar s-a tot schimbat.

Miles chiar traia ceva.

Etichete: , ,

counter free hit unique web