Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

miercuri, 15 martie 2006

Landscape


Reverend Horton Heat, muzica de film, USA, psycho a la Tarantino, dementa cu aroma de oua ochiuri si clatite. Dementa dulce, fitil de loc subtil, totul curge natural, degenerarea este si ea sanatoasa. Foarte american, vezi? Te manifesti bestial in camera ta, atunci cand sunt parintii la munca, esti deosebit cand esti singur!

Violenta, atunci cand se produce, este foarte energica, paroxismul este un semn al sangelui bine intretinut si o consecinta a peisajului, poate, la un moment dat devenit banal, a interactiunilor cliseu, este declicul atat de necesar pentru pastrarea sanatatii mentale. Boala este un artificiu, este inteligenta are amplitudine si imi place.

Exista momente triste, baby a plecat si tot din casa ea mi-a luat, acum e cu noul ei baiat... Dar momentele triste sunt atat de idilice, atat de melodioase, si tot cu miros de oua ochiuri si de gogosi. Sangele: ketchup-ul din hotdog. bagi o bere si te imbeti (nimic special), bagi o marijuana si te inveselesti (nimic nou de cand cu hipiotii), bagi peyote, ciupercute si intri in contact cu stramosul cu pielea rosie.

Obsesiile sunt putine, tin de nevoia de iertare, sunt necesare pentru evolutie. Sunt amuzante si viguroase. Decadentismul american consta in a sta prabusit in fotoliu cu bratele pline de hamburgeri, inghetata, bere, scrum cazand pe mocheta, o pereche de bermude si atat, Gilette si Colgate, ganduri homosexuale, excursii pana la supermarket si discutii banale cu socrul care te uraste finca stai in casa lui si nu lucrezi dar te sustine finca i-a zis fie-sa ca-ntr-o zi iti vei duce la indeplinire planul (chiar il vei implini!) si nu vei mai avea un card ne-alimentat. Adica, in a fi dude, DUUUDE!

Dar mai faci o cursa cu camionul, il mai intrebi pe socru cum muncea el la vremea lui, mai discuti la telefon cu tac'tu care-i un ratat din celalalt colt al tarii si trece.

Etichete: ,

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

eu sunt fan absolut tarantino asa ca nu am nevoie de convingere.quentin e cel mai "american" scenarist,regizor,actor posibil.american ca si postul tau.ma gandesc deodata la mia si shake-ul de 5 dolari!

1:53 p.m.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web