Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

joi, 16 martie 2006

Acasa

Cel mai frumos loc din Bucuresti este o catedrala, o catedrala pentru baut bere. Si pentru ca blogul face din mine un exhibitionist, o sa va zic si voua despre el.

Va zic ca sa veniti acolo sa va uitati la mine cum beau bere, si vin, si mananc, si stau cu prietenii la masa si sunt fericit sau plang atins de frumusetea trairii diseusei, cum ma bucur cand canta Nea Costica jazz la toate instrumentele-la pian, cum ridica din umeri cand scoate, cine stie de unde, o "teleenciclopedia" ("mi-a iesit, ce sa-i fac?!") si alte perlute, cum creste inima in mine cand il vad pe nea Costica vorbind cu cordilionistu' despre meciu' de aseara in timp ce interpreteaza o piesa de mare sensibilitate.

O sa veniti si o sa va serveasca Ala Micu', o sa-l imbrace (cu o pelerina) cel mai distins ospatar din Bucuresti si-o sa-l trimita dupa tigari pentru voi (pentru noi a facut-o), o sa vorbiti si voi cu doamna poate, o sa-i oferiti iubitei flori de la Sfanta Vineri care trece pe acolo cu trufandale magice
, veti simti poate atmosfera de familie pe care m-am tolanit de prima oara de cand am intrat si cine stie ce vi se va mai intampla?

O sa va faceti griji de fiecare data ca totul se va termina in curand, ca-l vor transforma (pentru prima data in istorie) intr-un loc de figuri, scump pentru ca arata atat de impunator, dar este, atat de cald, ca veti vedea termopane in a doua casa a lu' Nenea Iancu sau, poate, la cat de putini clienti are, ca va avea destinul Berariei Gambrinus.

Acum CARV cv BERE este in renovare si mi-e teama ca 150 de ani de baut bere in Bucuresti se vor duce pe apa sambetei.

Etichete: ,

4 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

eh,era cazul sa citim si despre o oda a berii, cum stim cat de mult va place acest lichid spumos!!

8:25 p.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

Ultima oara l-au renovat pe la inceputul anilor '80, atunci cand au renuntat la halbele de ceramica maron in exterior si albe in pantec. Am contemplat zeci de piramide din halbe, unele admirabile chiar. Mi-amintesc un 'ala micu' care valsa printre mese carand monumente arhitectonice create din acele halbe cu inertie mare, structuri indestructibile, Egipete, orgi cu sunet de fanfara bavareza dirijata de tambur major burtos ca si Regele G insusi.

10:32 a.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

Probabil o sa ramanem doar cu o amintire frumoasa a unor nopti tarzii in care fluidele bahice ne testau vocile si ne incalzeau sufletul...si vom avea parte de un nou "grandios" Angel's in care toparlani fara imaginatie isi vor parca masinile "lu' tata" in fata...iar noi ne vom indrepta, cu durere in suflet, spre ce a fost odata CARV cv BERE pentru a spulbera in stil spetznaz (aici te-am prins) un nou monument al prostiei, asa cum mai sunt si alte localuri "selecte" din Bucale.

1:11 p.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

ba, voi cititi prea mult si beti prea putin.

mumu

5:35 p.m.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web