Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

sâmbătă, 30 septembrie 2006

Standard operation

La inceput am zis "inca o piesa pentru femei nostalgice dupa interbelic" (stiti, genul acela care coolte fiind trebuie obligatoriu sa se simta interbelice, de parca aia ar fi singura perioada, genul acela cu figuri intelectuale, care in interbelic s-ar fi tanguit dupa fin du siecle ca contra a perioadei lor, iar acum sunt melancolice gandindu-se la ambele), apoi m-a rupt bucata asta, fotografiaza perfect un moment de-ale mele. Tot albumul suna a standard, este fara cusur. Poate fi ascultata in orice context legat de o stare cool (nu in sensul original), nu exagereaza in nici un sens. Madeleine Peyroux a devenit vocea mea preferata de jazz (eu nu ascult jazz cantat, nu imi plac de loc performantele vocale) pentru ca este incantator de naturala. Usor nostalgica si romantioasa. Are ceva din Billie Holiday, dar Billie nu imi place. Ar fi pe gustul unor foste prietene cu care ma simteam mandru sa merg pe strada. Poate de-aia imi place, imi aminteste de ele, ca un vanticel usor, racoritor, neinsemnat.

Etichete: , , ,

vineri, 29 septembrie 2006

Salutati MICROBII

Probabil ca pe acest blog nu voi mai scrie de fotbal, oricum nu cred ca va placea. Am ceva mult mai tare acum, veti vedea. Si nu's singur. You hit ME, WE hit you!

Ga-taaaaa! S-a terminat cu smecheria! Avem blog de fotbal, si nu prostii (desi grafic este inca in lucru)...


FOTBAL TATICU!
"MICROBII" va fi Maracana blogurilor romanesti, fiti atenti la mine cand va spun!

Etichete: ,

Leapsa prin Bucuresti (s'o primesti in Bucuresti)

Am vrut sa scriu despre ceva de genul asta un post de o densitate teoretica ametiuitoare, n-am mai vrut sa scriu cand am vazut ca-i mare miscare pe net, dar, daca-s provocat (scrie la Catastif) nu pot sa nu intru-n joc. Raspund oricarei provocari. Quickie!

Pe rand:


1. Trei locuri care imi plac in Bucuresti:

- Cismigiu (acolo am facut liceul). Huo Sava!, stai intins pe iarba, bei un vin (sau bere sau alte nebunii) La Pietre, fumezi citesti, te incaieri, navighezi, te plimbi, CHIULESTI (oricand).

- Calea Victoriei (primul loc de care mi se face dor atunci cand sunt plecat).

- Lipscani

2. Trei locuri pe care le detest în Bucureşti:

Nu exista asa ceva. (Poate doar Turabo&Co.)

3. Patru localuri în care îmi place să ies cu prietenii:

- Nea Paris (mi'e chiar dor de Nea)

- La Cata (Cata, nevasta, fetele, cainele, berile...)

- Argentin (Vai, de le ce departare se aude vuietul de cascada, Primavara atunci cand se deschide)

- Carv cv Bere (sa-l deschida 1data!)

- Big Mamou (in toata istoria lui)

4. Trei lucruri pe care un occidental (urban) nu le-ar înţelege în Bucureşti:

- De ce nu exista organizarea vietii culturale.

- De ce par oamenii atat de liberi.

- De ce nu exista transport de noapte.

5. Cel mai de fitze cartier:

S-a tot scris Primaverii. Mie mi se pare cel mai frumos. Trebuie ca cel mai fitzos este Cartierul Francez. Fitzele sunt proaste, insa iubesc snobismul bine inteles, constientizat, asumat si chiar mi-l permit uneori.

6. Cel mai urat cartier:

Balta Alba. De aceea am fost pe'acolo de putine ori in viata. Cartier dormitor.

Siiiiiiiinteeeeeti feeeeeteleeeee: Laura, Mimi, Anda, Dana, Diana si Laura

Etichete: ,

marți, 26 septembrie 2006

De Stijl

Aceasta este culmea bagabontelii.
Mai departe nu ai unde sa te duci. Acesta este stilul. Texas baby! HAUHAUHAUHAU...
Unii vor sa-si ia Passat, sau Mazda.
Eu cu Macku', ascult acest vinil rar la pick-up.
Hei, hippie. vii cu noi la drum?!

In pauza jucam un biliard si bem o bere. Cine vine?

Etichete:

luni, 25 septembrie 2006

Si noi, ca baietzii


Deschid geamul, ca sa simt natur'ashea... Sss, e frigut'ashea de tre's mai ba' ceva pe tine. Iti freci bratele usor cu palmele. Miroase bine, a toamna adevarata, ce'ti aminteste de toate toamnele de din'ainte. De toate mirosurile, toate fumurile, drumurile, vizitele, toate fructele, vinurile, gratarele, toate starile pe care le'ai bagat in alte toamne. Toamna este cea mai senzuala pentru mine.

A'nceput perfect saptamana trecuta, cu nijte baietzasi din centru (nu de centru).
Totul incepe cu un fotbal frumuooos, cu figuri si tot. Daca stai pe bara fumezi. (Eu sunt golgheter de la o vreme, desi's si cel mai tare fundas!) Apoi bagi terasa si cantitati industriale de bere si tigari si poante porcoase si discutii despre fotbal, despre orice baga aia la televizoru' localului, si tot felu' de bagabontzeli. Dup'aia e cazu' sa bagi o carte, da'n drum faci un ocol ca sa bagi o shaorma. Restu' au luat'o inainte. Sa ne'asteptati ba! Cat astepti te iei in gura cu cineva, iar un mos si'o baba trec speriati pe trotuarul celalalt. "NA MA BULANGIULE, SPERII LUMEA PA STRADA! DOAMNA, SCUZATI'NE!" Ei o iau si mai repede. Bulangiu' pleaca. Iei shaorma (iuteeeee) si scoti din buzunar berea cu care ai plecat de la terasa.

Dup'aia fiecare baga ce vrea. Table, barbut, poker, whist... Noi bagam whist in seara asta. Restu' n'au chef de nimic si se duc la ei in curte. Joci repede, finca stii ca ai cam o ora la dispozitie. Stabilesti mizele si joci, nu conteaza prea tare daca castigi sau pierzi, da ideea ar fi sa castigi. Io am iesit pa locul doi dar asta finca am bagat cele mai multe beri in timpu' jocului, eram mai atent la treaba asta. Astia raman sa se culce si io cu baiatu' meu ne ducem spre curtea alora.

Iese fum greu. Fum foarte greu, a acoperit toata strada, tot bulevardul, tot cartierul, tot orasul. Intai te duci si iei un vin rosu, mai ieftin, ca am cheltuit destul in seara asta, apoi stai la o caterinca la poarta dupa care intri. Prima transa de pastrama e pa gratarel, imi suflec mainile si ma duc sa dau io transa a doa cu baitzu perfect pregatit. Se mai aduc niste ciuperci, rosii, vinete, si se baga si ele acolo. In timpu asta toata lumea baga caterinci. "Mai incet baa, ca o treziti pa baba aia..." Lumina de la bec si fumu' imi fac o poftaaaaa. "Auzi ma, data viitoare bagam o ciorba de burta?" "Da tati, si'n week'end facem niste pestisor si niste midii cu mujdei si unt'ashea!" Ma duc sa mai iau o sticla de vin. "Bagam si mici dea? Ca ma duc acum sa iau de la ala!" Ma intorc repejor, pe gratar nijte pulpe de pui si'un cotlet de porc. Bun rau! Bagi si micii, lumea se'apuca sa manance. Se mai scot cateva cepe. Hai, luati, painea'i in pungile'alea! Vara se termina.

Etichete: , ,

duminică, 24 septembrie 2006

Literatura comparata

De trei ori daca: daca, daca, if


Si ce daca?

Etichete: , ,

sâmbătă, 23 septembrie 2006

You'll never walk alone!



Foarte curand voi lansa un blog de fotbal, impreuna cu cativa baieti cunoscatori, mersi la stadion, cu frica arbitrului (in felul lor). Ei sunt fanatici si chiar ultrasi ai unor echipe diferite, pariori sau analisti fini. Ne vom injura cu privire la campionatul intern, campionatele tari care ne intereseaza, nationale, europene, mondiale, amicale, istorie, galerii, economie, tot. Eu inca nu l-am citit pe Traian Ungureanu, dar sa ne citeasca el pe noi.

Si sa fie clar! Eu sunt cu Liverpool (scouser) si cu Rapid!

Etichete: , ,

joi, 21 septembrie 2006

Maggie's farm

Ma alatur si eu unui trend. In felul meu. Muie! (Muie cui, mai vedem).

Va mai aduceti, cu siguranta aminte de campaniile si anti-campaniile Maggi. Campaniile (a doua mai ales) mi-au intarit convingerea ca-s mult prea multi prosti si ca romanii nu inteleg anumite mecanisme (nu de marketing sau mai stiu eu ce, ci mai ales despre probabilitati).

Anticampaniile, initiate de 2020, la care s-au alaturat foarte multi baieti destepti (Salut Cristi) si in pas cu timpul, m-au amuzat, insa au sfarsit prin a ma enerva. Si ma enerveaza in continuare. In piesa e vorba de ceva, iar in problema lor...

Etichete:

miercuri, 20 septembrie 2006

Muzica House


Muzica house. Son House...

Etichete: ,

sâmbătă, 16 septembrie 2006

Invitatie

Ce faci acum? Ce ai facut pana acum? Ce faci mai incolo? Vino, vino la mine! Esti singur, esti cu prietenii? Cu iubirea ta?
Nu mai manca, nu mai citi, nu mai merge prin cine stie ce locuri, nu! Nu mai fuma, nu mai asculta nus'ce muzici, si nu mai bea ce-oi bea tu acolo! Nu! opreste-te acum! Nu mai scrie, nu mai face sex! Faci bani? De ce, de ce nu vii? Ai de vazut ceva la teleizor, sau ai de crosetat vre-un pulovaras, ce ai de facut? CE FACI?! Compui, canti, ce? Studiezi, creezi. Gandesti? Ti se pare ca gandesti. Muncesti. Scrii pe blog poate. faci un program? Pleci intr-o minunata calatorie, acolo unde ti-ai dorit toata viata. Fumezi! Nu mai fuma, nuuu! De ce fumezi? Nu-ti mai face planuri, nu mai face sport! Sportul e o prostie. Toate cele de mai sus sunt prostii. Poate faci fotografii, pictezi... NU.
Vei veni la mine, eu iti dau solutia, eu te voi scoate din depresii si din fericiri, te voi deraia de la traseu, EU TE VOI ELIBERA. Vino sa fii liber, vino, nu te mai pierde, vino sa dormim, trebuie sa dormim, trebuie sa dormi cu mine, sa dorm cu tine! Hai vino, acum ti-ai dat seama!
Vom dormi atat de frumos, de bine, de mult, si pe o parte, si pe alta. Poti sa-ti aduci si prietenii. Nu cred ca trebuie sa-ti spun mai multe. Opreste-te, ridica-te, iesi afara, si vino, vino!
Iar daca eu nu voi mai adormi, te voi adormi, oricum, pe tine.

Etichete: ,

Ce vremuri...

La ora opt au plecat de acasa. Doamna P le-a spus ca le lasa lumina aprinsa pentru a nu calca in strachini atunci cand s-or intoarce. Poarta a zanganit cald si au luat-o usor pe straduta, evident, pietruita. O balabusta pompa apa intr-un lighean, iar ei i s-a parut foarte amuzanta, a comparat-o chiar cu un calaret indian. Au ras amandoi. Au ajuns pe Corso oadata cu toata lumea. Toti brailenii erau imbracati dupa ultima moda de acum 20 de ani si se plimbau mandri, calmi purtand discutii, fara indoiala, elegante. Cei doi erau degajati. Lala - miniona, atat de atragatoare in rochita ei de matase, cu floricele, si sandalutele cu model din bilute (multe bilute albe si cateva portocalii - o floricica), cu taila ei ce o puteai cuprinde cu palmele si tatele din alta epoca (una viitoare).
Marcel, atat de slab...
La promenada toti se saluta intre ei insa Marcel si Lala mai scapa din momente pentru ca sunt fascinati de discutia lor. Discuta mai mult nimicuri.
Pe Carol Max (fost Bd. Carol, actual Carl Marx) ii intalnesc pe Cicerone si pe Tea iesiti seara, ca si ei. Continua drumul impreuna, cele doua perechi la brat. Unii atunci, altii vor fi. Cele doua cupluri seamana foarte mult, insa asta o observa doar Marcel.
Dupa o inghetata pe o banca, fleacuri si prostioare pe care cele doua le povestesc despre aventurile lor de bicicliste, ajung pe Republicii si hotarasc sa mearga la terasa Mercur.
Toti au cam 24 de ani.
Orchestra scartaie incet un Adios Muchachos, arcusurile le impung inimile. Oamenii rad si vorbesc tare, paharele clincanesc, felinarele ce proiecteaza pe apa lumini cu ecou potenteaza foarte tare albul fetelor de masa, cateva perechi danseaza. Detasare, voluptate, frivolitate, semi-plutire, toate dozate dupa bataile inimii. Se aseaza la ultima masa libera si isi aprind cate o tigara. Chelnerul ii serveste cu vin, iar Dunarea curge greoi cativa metri mai jos.
Inima fiecaruia este foarte rosie. Dunarea curge, aceeasi, si acum. Florile miros, aceleasi, si acum. Marea mai jos. In scoica de la Casino canta o orchestra (poate a lui Sile Dinicu). Violeta o ascult si eu acum, asa cum o asculta strabunica'miu, pe patefon, in '38. Sangele este acelasi, si curge si acum. Cei patru, desi fiecare cu cronosul, tempoul, ritmul lui, cu imaginatia lui despre trecut si despre viitor, cu sinapsele, se niveleaza, se disipa, se scufunda ca si/impreuna cu si in -toti ceilalti. Se canta Jalousie, ele vor sa danseze. Ei promit ca dupa inca un pahar vor dansa. Se canta La Comparsita iar vinul, se face, lin, sange.
MAMBO - Patricia (avem doar caballo viejo pt ezemlificare!!!
Cvartetul iese la dans. Dupa aceea se intorc, razand, la masa. Ceva parca e schimbat. E straniu. Sentimentul, difuz, este acelasi in toti. "Cine stie?"
Pleaca, cam in acelasi timp cu toata lumea, la 12. Regina noptii miroase iar privighetoarea canta. Sexualitate exacerbata. Cele doaua cupluri se despart acolo unde s-au intalnit. Marcel si Tea, Cicerone si Lala. Nici macar nu si-au dat seama. De nimic.
Cicerone si Lalaajung acasa. Clanta zangane putin mai electric. Marcel calca intr-o strachina iar orbul iese ca un fulgeras din casa. Le spune fericit ca la cei 90 de ani ai lui nu ii putea astepta treaz pana la ora asta, si de-aia a stins lumina: "Ca sa calci tu in strachini!" Cei trei rad cu pofta. Din casa, doamna Policala il face "bosorog pezevenghi" pe al ei barbat. El rade cel mai tare. El stie ca cei doi vor un copil, de aceea le va canta un cantec grecesc de amor. Tea il va mangaia pe Cicerone si se vor duce in camera lor, sus.
Policala ii va spune nevestii-sii ca in seara asta CEVA S-A SCHIMBAT. Cei doi vor face amor, printre plosnite. Prietenii lor faceau amor, in cu totul alt timp. Si totusi s-au SCHIMBAT. Si nimeni nu si-a dat seama, nu avea de ce.

Etichete: , ,

luni, 11 septembrie 2006

Program de somn

As mai injura putin, dar parca am obosit. Mintea mi'e limpede, dar parca ochii imi sunt apasati de ceva. Simt o mica usurare in piept. Stiti, ceva de genul senzatiei acelea de dupa o criza de plans sau dupa o sesiune cam lunga de somn. Putin confuz. Neclaritate. E vina orei 5 de toamna. Parca le'ai zambi oamenilor ca un batranel.
M-am trezit la ora 3jumate, am simtit ca ceva ma da jos din pat si ma scoate afara. In casa cam multi nervi, sunt plini peretii de ei. Infruntam putin unghiurile lor drepte, umbrele inaltimii lor iar apoi iesim. La plimbare. Apoi luam micul dejun, seara e cel mai bine. E, zic, meritul temperaturii aceleia deosebite, a vantului micut, a pizdii ma'sii, nuj! Ciorba de burta (prietenii mei stiu de ce), pentru ca de la o vreme ma simt foarte atasat de bucataria romaneasca (stai ca vin acum pastramele de oi si vinoasele'alea'grele). Chiar si de paine! Nu po's te du' la nen'tu Paris, la Cata n'au (dar bagi dup'aia 5 mici scurt), dar iti amintesti de... Si bagi. Mananci pastelul din bol cu o ciusca mica, cea mai rea, cea mai nenorocita dintre toate (de productie proprie), bagi o bere si fumezi trei tigari. Apoi o iei spre casa. Pe drum ei un ceai cu inca o tigara. Ajungi, pe seara, iei o carte si vrei sa te culci cu ea. Azi nu mai ies nicaieri (pe bune!). Intai citesti de la inceput pana la sfarsit. Apoi dai "publish post". somnusoooor si luuuuung

Etichete: ,

duminică, 3 septembrie 2006

Repejor, ca ne grabim!

Sa facem o agenda.
In primul rand, "blogul" incepe sa devina plictisitor, adica blogerii st plicticosi. Doar faze expirate, mici poze haioase sau "interesante", filmulete proaste, vrajeli de mana a treia, proiecte penibile si flatulente pline de miez cultural. Sa pun linkuri sa fie mai clar, se face cineva ca nu intelege despre ce e vorba?
Trebuie sa fac ceva, asa ca ma apuc sa caut prin bloburile voastre si sa gasesc o victima. O sa sterg cu ea pe jos, si'o sa'i scuip pe mormant, o sa ne distram.
Vom continua cu muzicile.
Vom incerca un fel de amuzament, a-la-La (laaaa!) (crescendo) Bruyere, cu-cara(cha)ctere. Primul va fi taranul camuflat. Se'ntelege, cu adresa.
Desigur, muzichie. Aici chiar st in mare verva, am noutati, fineturi, va fac cultura, ma dau la ceva bluzane, hip-hop, va spun, cu umor de omor despre Lenti Chiriac si "GOTHIIIIIIC" (a se citi co ochii, dar gutural), paralele, cover-uri, etc.
Vom avea si ceva profunzimi, e vara si mai scapa si asa ceva (mult uitat pe-pereti, si mai ales la) - lenea si transpiratia... inspiratia... filozofatia.
Ceai.
Mancare.
Stadioane.
Apăi despre sezonul fluturilor si despre o mai mare frica.
Vom fi "sensibili pana la oribili" cu tango, adica o sa va rup gura, dar, pana la tango, trebuie sa ne amintim.

Imi amintesc ca intr-o seara aveam putin sa adorm, si, in loc sa dorm, sa visez ceva minunat de genul asta m-am gandit ca putina violenta, putina isterie n-ar strica pe acest blog. Ceva cruzime chiar. Cum zicea un personaj de pe undeva din Puskin, "insa cruzimea/Mai slaba vad ca e decat blandetea/Si sufletu-i e chinuit de groaza...", adica, zic eu, e vorba de sensibilitati, de o doza de-degenerare. Sa fim deci, degenerati, si sa bagam o faza usoara, de amor, caci, de data asta, despre asta este vorba. Sa vedem daca ne iese, asea... in graba.

Ceea ce urmeaza este dedicat cuiva caruia i-am gresit ingrozitor, de fapt, vi-l dedic tuturor celor ce ati fost alaturi de mine desi sunt un nenorocit, ultimul om dupe planeta, pecinginea vietii voastre. Ca sa vedeti ca, totusi, sunt un baiat de milioane. Te rog, prietene, Iarta-ma! (tot albumul, in primul rand Dex2000 si... Orice-ar fi!)

Se cere doar sa ma exprim...

Ea vine. Ei (doi) sunt la terasa. El se face ca nu o vede ("uite-o pe..." "taci in plm!"). Ea ii vede, se indreapta spre masa lor, el isi aprinde repede o tigara, ea ii saluta.
"DU-TE SI CANTA LA ALTA MASA!!!" Ea spune ceva, nu stim ce, pleaca, se aseaza la o masa libera. Da un telefon. Dupa doua beri vine cineva. (Baietii beau repede. Asta o mentionam pentru a-i distrage de la tensiunea momentului, ii gratulam pentru a-i relaxa putin.) Un papagal, ar spune ei. La inceput baietii discuta intre ei, se simt nervosi dar vor sa para relaxati.
La masa cealalta, buna-dispozitie. Se rade tare, iritant. Ea rade din tot sufletul, un ras orgasmic. Nervos poate. Dupa o vreme baietii incep sa-i priveasca insistent. Discutia si lipsa de interes fata de ceea ce se intampla in jur au disparut. Ea se face ca nu vede ca este fixata. Rade din ce in ce mai tare.
"Ma duc."
"Noroc bun prietene. Vad ca va simteti bine. Draga, nu mi-l prezinti si mie pe prietenul tau? Scuza-ma, nu doresc sa-ti fac o imagine proasta, sa nu cumva sa creada ca nu ai maniere! Nu, domnule, domnisoara este deasupra oricarei banuieli! Eu sunt un magar sa o pun intr-o asemenea situatie... Cocalar nenorocit."
"Te rog, X, nu face o scena, pleaca!"
"Dar... draga, nu vreau sa plec, mi-a fost atat de dor de tine!" (o apuca tare de par, ii da capul pe spate, o linge pe gat si o strange cu dreapta de buca stanga)
Papagalul face un gest vag, da sa se se ridice, sa spuna ceva.
X il ia prieteneste de umar, ii zambeste inspaimantator. Se uita in ochii lui.
"Te rog sa ai grija de sor-mea!"
Chelner, o sticla de vin aicea, si una la mine!
Mi-a facut placere, va las singuri, poate ca v-am deranjat fara sa-mi dau seama..."
Se intoarce la masa lui.
Ceilalti doi mai stau cinci minute si pleaca. X si Y raman cu ale lor.
(ceea ce se intampla in vietile celor patru mai incolo este, deja, neinteresant)


Etichete: ,

counter free hit unique web