Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

luni, 25 septembrie 2006

Si noi, ca baietzii


Deschid geamul, ca sa simt natur'ashea... Sss, e frigut'ashea de tre's mai ba' ceva pe tine. Iti freci bratele usor cu palmele. Miroase bine, a toamna adevarata, ce'ti aminteste de toate toamnele de din'ainte. De toate mirosurile, toate fumurile, drumurile, vizitele, toate fructele, vinurile, gratarele, toate starile pe care le'ai bagat in alte toamne. Toamna este cea mai senzuala pentru mine.

A'nceput perfect saptamana trecuta, cu nijte baietzasi din centru (nu de centru).
Totul incepe cu un fotbal frumuooos, cu figuri si tot. Daca stai pe bara fumezi. (Eu sunt golgheter de la o vreme, desi's si cel mai tare fundas!) Apoi bagi terasa si cantitati industriale de bere si tigari si poante porcoase si discutii despre fotbal, despre orice baga aia la televizoru' localului, si tot felu' de bagabontzeli. Dup'aia e cazu' sa bagi o carte, da'n drum faci un ocol ca sa bagi o shaorma. Restu' au luat'o inainte. Sa ne'asteptati ba! Cat astepti te iei in gura cu cineva, iar un mos si'o baba trec speriati pe trotuarul celalalt. "NA MA BULANGIULE, SPERII LUMEA PA STRADA! DOAMNA, SCUZATI'NE!" Ei o iau si mai repede. Bulangiu' pleaca. Iei shaorma (iuteeeee) si scoti din buzunar berea cu care ai plecat de la terasa.

Dup'aia fiecare baga ce vrea. Table, barbut, poker, whist... Noi bagam whist in seara asta. Restu' n'au chef de nimic si se duc la ei in curte. Joci repede, finca stii ca ai cam o ora la dispozitie. Stabilesti mizele si joci, nu conteaza prea tare daca castigi sau pierzi, da ideea ar fi sa castigi. Io am iesit pa locul doi dar asta finca am bagat cele mai multe beri in timpu' jocului, eram mai atent la treaba asta. Astia raman sa se culce si io cu baiatu' meu ne ducem spre curtea alora.

Iese fum greu. Fum foarte greu, a acoperit toata strada, tot bulevardul, tot cartierul, tot orasul. Intai te duci si iei un vin rosu, mai ieftin, ca am cheltuit destul in seara asta, apoi stai la o caterinca la poarta dupa care intri. Prima transa de pastrama e pa gratarel, imi suflec mainile si ma duc sa dau io transa a doa cu baitzu perfect pregatit. Se mai aduc niste ciuperci, rosii, vinete, si se baga si ele acolo. In timpu asta toata lumea baga caterinci. "Mai incet baa, ca o treziti pa baba aia..." Lumina de la bec si fumu' imi fac o poftaaaaa. "Auzi ma, data viitoare bagam o ciorba de burta?" "Da tati, si'n week'end facem niste pestisor si niste midii cu mujdei si unt'ashea!" Ma duc sa mai iau o sticla de vin. "Bagam si mici dea? Ca ma duc acum sa iau de la ala!" Ma intorc repejor, pe gratar nijte pulpe de pui si'un cotlet de porc. Bun rau! Bagi si micii, lumea se'apuca sa manance. Se mai scot cateva cepe. Hai, luati, painea'i in pungile'alea! Vara se termina.

Etichete: , ,

4 comentarii:

Blogger hippiekiller a spus...

ma plafonez?

3:11 a.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

yeap

10:55 p.m.

 
Blogger hippiekiller a spus...

pic de eleganta... pic de perspicacitate... logos, baga! de'as putea sa'mi aleg cititorii... v'as alege pe toti!

11:05 p.m.

 
Blogger hippiekiller a spus...

ba tu! hahahahaaaaaaaaaaaa

11:32 p.m.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web