Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

duminică, 30 aprilie 2006

2 linkuri

Stutz va zice dexpre
Golanie maxima pe internet.
Poezie mancare si muzica. Muzica de masa.

Etichete:

marți, 25 aprilie 2006

Oare al cui este acest blog?!


E ieftin sa scrii in Altitudini despre propriul blog (mai ia fratelo' un link de aici, asa castigam cu toti) si e ieftin sa scrii in Dilema (Brand-ul Gandirii)despre ce-ai facut chiar tu la Targul Educatiei, de parca ar scrie altul. Ce ma, va e rusine? Sau nu va e rusine? E penibil, nu de 'alceva.Puteati reak' sa scrieti unul despre celalalt, ca doar s'teti prieteni! Nu va mai grabiti, prieteni, ca aveti tot viitoru'n fata! Sau n'aveti despre ce altceva sa scrieti?

Etichete:

La

Pe stalpi, pe-peste tot in oras sunt printuri care spun: La multi ani Alina!
Azi iti zic si eu: La multi ani Alina!

Etichete:

duminică, 16 aprilie 2006

Totul pentru vin si vinul...


Stai pe barca, in largul marii, la un litru (km) doi asa de plaja, scoti lanseta. Te arde soarele. Apa sclipeste, si zici: "AM ZIS SA'MI DAI O BERE'N MORTII MA'TII"! Zambesti cu subinteles cand amicul tau ti-o intinde. O desfaci, 'ei o gura, bagi momeala-n ac (o sepie mica si oakesha) si tigarea'n coltu' gurii. O aprinzi si arunci. Tragi cu ochiu la ala de langa tine, din tigara si bere. Te-apuci si faci glume, vorbesti despre femei, despre peste, despre afaceri, tot despre peste. Mai dai cu lotiune Nivea ca sa nu te'nbolnavesti dreak' de la soarele asta, ca stratu' de ozon...

Apoi prinzi pestele. Un Dorado, o frumusete, e ala pe care l-am vazut mai devreme, de sarea ca zurbagiu' pe'aici! Peste delfin, na! E pranz, toata lumea a prins cate ceva, au fumat si au baut. Ne e foame. Hai acasa, la gazda noastra sa-l gatim. Tragi la mal, iti pui slapii, strangi sculele frumos si o iei usor pin nisiparnita.

Intru in bucatarie, il curat, il despic pe burtica si ma gandesc ca-i pacat de el, ca ce morman de mate sunt si eu, dar uit de asta. Il spal, straluceste ca marea de la ora 1. Il sarez si piparesc, mult piper negru-negru! Il pun deoparte si ma sterg cu carpa aia care parc'ar fi deja o piele de peste si desfac o sticla de vin. Imi pun un pahar. Vin alb din Noua Zeelanda, bun ca cel frantuzesc si mult mai ieftin. Mi-e sete, il fac sprit, e cald, da ba sifonu ala'ncoa!

S-au fiert doua oua, sunt tari. Le pisez, prajesc o felie de paine tare, o pisez si pe ea si trec firimiturile ca nisipul printr-o strecuratoare foarte fina. Le ciuruiesc cumarveni. gratinez o branza buna de capra, toc impreuna o ceapa si o legatura de patrunjel, amestecul asta e atat de romantic! Ia baga ba aia... Tarafu' Haiducilor mixat de Juryman, ca mi-a placut, 'ai mai pune'o odata te rog io frumos. Can eream la 48(...shooopt, copiii murea da foameee...)! Da si mie piulita, toc catelusii de hushturoi curatati cu unghia si mai iau o gura de vin. Mai toarna un pahar!


Acuma vine partea cu capere, sa vedeti ca-s rafinat! Amestec un ou proaspat crud, portocaliu ca soarele ala de ieri, ca fustele de mai de mult ale Laurei (si ale Alinei), le dau frumos cu doua linguri de ulei extravirgin de masline, ca doar asa merita, si bag capere, dupa ochiul meu, si-un praf de piper! Sare. Faza tare e ca bag sare dupa gustul meu!
Ma intorc spre peste, iau o gura de vin, da ba si mie un fum, asaaa, ce frumos e, si ce frumos a venit el la noi! Il iubim, il umplu cu smekeria pe care am facut-o deasupra si il cos, e mestesug partea asta. Ah aproape am terminat!

Il asez regeste intr-o tava si nu mi se pare catusi de putin morbid. Traieste, e din ce in ce mai implinit! Au curatat cartofii si pun felii in jurul lu' Dorado. Mai dam un praf de sare si-unul de PIPER. Il... asezonez.


Partea nevazuta, dar deloc intunecata urmeaza. Il ascund la cuptor si-l las o ora intreaga. Rog pe cineva sa-l mai stropeasca, sa-l unga cu propriul lui sos. Eu imi imaginez ce se intampla cu el, nu vreau sa-l vad, il simt, stiu ce gandeste, ce-si doreste, spre ce ape se indreapta...
Scoate'l, gata! Baga vinul frantuzesc (nu zic de care, sa nu par snob, nici din ce an, nici nu stiu)!
Iesim pe terasa si mancam si bem si vorbim, stau in capul mesei, e ora 4 jumate...

Etichete: ,

vineri, 7 aprilie 2006

Dumnezeu vs. (VictorStutz) Satana


M-am amuzat si cred ca veti amuza si voi sa-i vedeti pe cei doi bajeti pe care i-am gasit.

Primul sustine ca nu e nebun, doar ca a vrut sa lucreze si el in flash. Mult exces de zel. A pornit de la celebra legenda Stairway to Heaven (nu stiati ca Led Zep erau satanisti?!!! Ascultati, si inspaimantati-vaaaaa!) conform careia daca o asculti invers (banda inversa, procedeu folosit la greu de Floyd pentru a obtine efecte ciudate) e satanista. Baga cu SATANA.

Insa, baiatul a cautat si a cautat si a mai gasit 12 piese care transmit mesaje "subliminale" sataniste pe fata sau doar ca incarcatura. Culmineaza cu Hit Me Baby One More Time (Sprisney Bears) care, pusa invers ziceee "sleep with me, I'm not too young". Chiar n-ar fi nimic rau in asta daca Sprisney nu ar arata ca un cur chiar si cand nu o privesti (asculti) de (pe) la spate.

Al doilea e de-a dreptul genial. Un om care, dupa multe rataciri, a vazut "ADEVARUL" deci pe "DUMNEZEU". Te cracaneaza de ras. Ca orice imbecil indoctrinat ce debiteaza aberatii sustinute de teorii stiintifice si aberatii. Pacat e ca astia n-au umor, dar bine ca avem noi.

Acuma, ma gandesc eu, n-are rost sa ma apuc sa argumentez de ce este aberanta toata kestia asta (dincolo de evidenta experientei auditive si a bunului simt). Argumentele sunt de bun simt si cred ca le stiti si voi.

Eu sunt foarte fericit ca baietii care descopera conspiratii exista. Imi pare rau de cei ce li se alatura cu urechile inchise, cred cale lipseste o anumita doza de aventura in viata, le lipseste aprecierea, se simt banali, daaar, cu potential. Dar sa descopere senzationalul prin umor. Eu ashea zic. Sau le lipseste inteligenta.

Sau DUMNEZEU?

Etichete: ,

duminică, 2 aprilie 2006

Charles&Charlot



Nu ma pot hotari care este cel mai bun actor. Spre exemplu stiu care este cel mai mare om de spectacol, este James Brown, iar urmatoarele locuri, cam pana la 5 asa sunt goale. Pentru cel mai mare actor am doua optiuni: Charles Bronson si Charlie Chaplin. (Bineinteles, stiu ca cel mai mare actor din toate timpurile este Brando, dar asta este altceva)

De ce Bronson?
In primul rand pentru fizionomie. Imi aduce aminte de Colea Rautu, imi aduce aminte de barbatul primordial, barbatul pe care femeia nu il poate intelege, nu il poate suferi, dar il SIMTE. Nu-mi place totusi ca are cateodata ochii blanzi, de om bun.
Pentru ca Charles nu poate sa inghita nedreptatea. (Un exemplu clasic este atitudinea lui Charles fata de un bagabont care se ia de o femeie pe strada. Charles scoate unul din pistoalele lui mici, mai mare oricum decat Magnum 44, il indreapta spre golanete. Crezi ca vrea sa sperie, si chiar in acel moment Bronson ii zboara capul. Asta da atitudine). Pentru ca Charles vine intotdeauna cu solutii iar acestea sunt intotdeauna exagerate (poate ca stiti ca la sfarsitul unuia din filmele sale omu' trage in ala rau cu cea mai mare arma pe care eu personal am vazut-o vreodata in mainile cuiva iar ala rau zboara prin zid, si tot zidul blocului se prabuseste. raul este starpit).

Pentru ca Charles are cele mai tari pistoale din istoria filmului, pentru ca iubeste femei frumoase iar la sfarsit ajunge batran fericit cu familie. Mai spulbera din cand in cand cate un hot de buzunare cu o ura iesita din comun chiar si atunci.

De ce Chaplin?
Aici e mai greu, si tind sa intru pe felia culturala, dar nu vreau asta acum. Charlot este si el foarte exagerat.

Charlot are cele mai tari cascadorii si efecte speciale pe care le-am vazut, este cel mai indragostit om pe care l-am vazut, cel mai trist, cel mai sarac, este cel mai infometat om pe care mi l-as fi putut imagina, are cele mai tari dansuri si cantece, cea mai tare alura, este cel mai rapid si,

In primul rand, o baga p'aia greaua: atunci cand vrea sa-l bata malacu', el ii face semn sa se apere de ceea ce vine din spate, ala se uita iar Charlot il pocneste cu cea mai mare sete. Respect taticu'!

Etichete:

sâmbătă, 1 aprilie 2006

Despre cei de pe ziduri si nu numai


Imi pun intrebari: Ce-i cu baietii underground, ce-i mana pe ei in lupta, sunt ei din Romana, sau ce? Ce-i cu arta asta a lor, ce-i cu mesajul lor "non-conformist" care-i treaba cu implicarea lor, ce fel de umor au ei? etc.

Ce stiu eu despre ei
Sunt graferi, sunt "artisti contemporani", fotografi. Se ocupa cu colaje si cu chestii scurte.

Se bat cu pumnul in piept (dar nu prea tare) ca nu se revendica de nicaieri, ca sunt originali, ca sunt in afara oricarui curent, ca sunt o noua specie, aparuta ca reactie la societatea post-industriala (blabla), ca nu vor sa transmita mesaje, ca vor sa transmita mesaje dar ca nu sunt intelesi decat in comunitatea lor.

Mi se par niste baieti caldicei, nu sunt nici cool, nici trendy (se declara chiar anti-asaceva), nu sunt punk, sunt a-sistematici, nu sunt hipioti, nu sunt beat, nu hiphoperi din New York Metropolis, nu stiu ce sunt.

Poate ca...
Nu sunt grobieni, nu sunt violenti, nu sunt pop nici invizibili.
Parca totusi nu sunt din Romana.

Nici elitisti nu sunt, desi au mici apucaturi, insa nu mi se par destul de rafinati (nu ca rafinamentul sau ratiunea sau cultura ar fi primordiale pentru elite) pentru asa ceva iar dandy nici pe departe. Asta este problema lor, ca nu sunt rafinati.
Iar eu sunt.

Etichete: ,

counter free hit unique web