Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

luni, 21 aprilie 2008

punkara dar nu asa

am aflat ca un bou, intimplator, ca avem album nou asian dub foundation - punkara. ascult, si in primul rind mi se face dor de ala micu de la voce care s'a tirat in 2000 dupa community music. dar ce'avem noi aiiiici?! vaaaai, este chiar minority large, un album deeder zaman (asa il keama pe amarit) din 2008. dar vaaaai, este atita de proooost! si nici adfu' nu e o incintare.

stati sa ne intelegem despre ce vorbim.
prima data cind am ascultat adf m'a lovit asa o stare londoneza. rau de tot. si'am zis ca asta tata muzica cosmopolita. unii i'ar zice etnic, sau cum plm ii mai ziceti? world. de'astea. si in acelasi timp era buna pentru jucat fotbal. ce sa zic, e o muzica care imi da foarte multe stari si imagini. dar nu 3 sa plictisim. prostii i'au zis si punk. ma rog.

ceea ce avem aici e foarte simplu, intr'adevar. niste rupti in cur care isi folosesc talentele muzicale si ce mai stiu de prin familiile lor de emigranti ca sa faca rock&roll. cu toata povestea protestatara cu tot. mai prinde si la toti tiganii dupe pamint; succesu era asigurat. cu toate sampleurile alea arabesti si tiganesti si indienesti si etc, cu vocea muscatoare a lu ala mic si cu chitara aia care e tare de tot. suna ca un kebab sa moara ma'sa daca te mint.

sa revenim. dupa cm, care e cel mai tare album, adf mai scot 3 albume misto (daaa, daaa, enemy of the enemy!) si apoi pauza. acuma o sa vina si la bucuresti. ba chiar si la brasov, unde nu cred ca se potrivesc. problema insa e ca nu au potrivit nici elementele alea de le'am zis eu mai devreme si au scos un album aiurea. n'au idei si inghesuie la gramada mai multe jucarii. il baga chiar si pe iggy pop!

si'am zis ca ascult zaman si trece. trece pa dreaku, ca asta se crede negru acuma, sa n'am parte daca va mint! si pa spate are tot un fel de adf oleaca MAI caraibian. trist.

sa exemplificam

adf - rebel warrior (fact and fictions, 1995) baga tata!!!
adf - real great britain (community music, 2000) bababagabaga!!!
adf ft. sinéad o'connor - 1000 mirrors (enemy of the enemy, 2003) kinda' laid back
adf - no fun (punkara, 2008) nu pricep
deeder zaman - fire within (minority large, 2008) prostie pa fatza

Etichete: , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web