Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

marți, 27 iunie 2006

Minunatiile stiintei

De data aceasta vom aborda un subiect nou. Nou pentru noi doi cititorule, adica pentru tine si pentru mine (in acelasi timp), adica pentru esperienta noastra comuna. Te vei minuna, sper! Vom vorbi despre stiinta, ba chiar despre cea mai fascinanta ramura a ei, minunata Fizica (are Monciu Sudinski o super-kestie despre un domn foarte superat (sa ne amintim etimologia cuvantului. v. Noica. hahaaa) pe fizica. Dar, sa incepem.

Se pare ca, dupa cateva secole de baut bere cu cu butelca de 5 litri si trai alaturi de femeile lor (englezoaicele), CERCETATORII BRITANICI au descoperit, plecand de la o serie de asumptii foarte bine inradacinate in spiritul lor si sprijinite foarte puternic, inca de la inceput de teoriile fizicii cuantice (sa-i ierte nenii Planck, Heisenberg & CO) iar apoi, facand o pleiada de experimente (de, empirismul britanic!), ca:

Cu cat dimensiunile, masa (oricum, sunt direct proportionale) sunt mai mari, cu atat posibilitatea de existenta in starea actuala (spatiu) este mai mare. Concluzia lor a fost: "Fetelor, nu va puneti pe slabit! Ba chiar dimpotriva! Cu cat masa vostra scade, cu atat creste posibilitatea (invers proportionalitate statistica) sa va treziti maine dimineata pe Luna [astronomie]!"

Veti spune, "da! ce misto!" Insa adevarul este ca nu este misto deloc, pentru ca, si acolo, tot singure veti fi! Si, avand in vedere ca ceea ce conteaza este frumusetea interioara va asigur ca, convietuirea noastra, bazata pe toleranta (problema moral-politica) va continua.

O alta obiectie ar putea veni, in urma unei intelepciuni intuitive aplicata asupra teoriei relativitatii. Asadar: "cu cat ai masa mai mica (ca om), cu atat esti mai rapid. deci poti fugi din ce in ce mai repede, atat de repede, incat, pana la urma (poate chiar nu la infinit) vei prinde viteza luminii. astfel, calatoresti in timp, etc."

Va intreb: ce rost are sa calatoresti in timp (pragmatica)? Nici in trecut nu a fost apreciat modelul lipsei de frumusete (caci, aceasta lipsa nu poate fi compensata, nici prin grasime, nici prin lipsa ei). Poate va fi in viitor? Nu cred, pentru ca, daca va teleportati cu toatele deodata sansela ca asa ceva sa se impuna scad exponential cumarveni.

Intr-adevar, vad un singur avantaj: cu cat fugi mai tare, cu atat ii prinzi mai repede pe amaratii care ti-au cazut in gratzii.
Ramane, totusi, cred, oricand, pentru totdeauna cum ar veni la infinit frumusetea sufleteasca nelimitata. Asta nu mai tine de stiiinta, si nici de fiziologie. Tine de altceva, care va priveste.

Etichete:

8 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

eu inteleg distractia, a esti tanar, da ai grija ca creaza dependenta

11:24 a.m.

 
Blogger hippiekiller a spus...

anda, am auzit si eu cate ceva despre superstringuri. inca n-am citit asa ca ai un ascendent (hahaha) asupra mea. faza cu 11 dimensiuni este geniala: st 11 dimensiuni, ca-ntr-o akipa de fotbal. supertare. totul e fotbal cumarveni. o sa ma documentez ca sa avem o discutie... fizica!

dom vlad', st tanar, ok, ai dreptate, ok, dar nu-mi place fraza ta. esti batran, sau ce?

vs

6:57 p.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

Cre ca Vlad incerca sa iti spuna blajin, ca te intelege si admira, ca si-ar dori si el sa faca ceea ce iti permiti tu sa faci..numa sa ai grija sa nu o faci prea mult timp ca risti sa devii passionate or obsessed..Doamne' fere...shi dup-aia in veci nu vei mai ajunge ca el..sa-ti incepi ziua la birou citind ziarul pe care nu ai avut timp sa il citesti acsa ca incepi munka la 7 dimineatza.
Ma oftika oamenii astia care arunka pilule existentiale fara pik de argument..ceva e dubash la mijloc

7:13 p.m.

 
Blogger hippiekiller a spus...

mie'mi place sa fac pe guru, dar numai cu femeile, hahaaaa! si numai can am luat ceva beri la bord, si ma hotarasc sa nu mai duc dimineata la birou. si nu m'am mai dus. ce's spun?

9:25 p.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

CREEAZA, DOMNULE VLAD! NU ZICEM LUCRAZA, ZICEM NOI?

ls

2:58 a.m.

 
Blogger hippiekiller a spus...

stati linistit, domnu' Vlad, si mie'mi face la fel...

1:00 p.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

u are definetly on the right path...young lad :))

1:16 p.m.

 
Blogger hippiekiller a spus...

greieras ma faceti acuma. pe calea pierzaniei!

1:26 p.m.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web