Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

sâmbătă, 21 iunie 2008

made in bristol

a aparut la crippled dick hot wax! albumul lui mark stewart, edit, insa toata lumea s'a grabit sa se dezamageasca de tricky. asta imi arata o lipsa de seriozitate pe care nu mi'o voi permite la rindu'mi.
s'au mai aratat cite unii interesati de viitorul massive attack. insa domnilor, daca steti pasionati de gasca bristol mai cititi 1data ce scrie la inceputul acestui post!

cei ce trebuie a invata sa fie atenti aici si acum: mark stewart e unul din taticii muzicii a la bristol (trip hop, dub, reggae si tot felul de mixuri eclectoide free jazzistico hip-hopice sau ceva).

este tatic pe muzica post-punk cu the pop group (1978 - 1981), o trupa dupa care as zice ca ma omor. a tinut'o de atunci cu politichie distopie. si cu suparaciuni muzicale. de atunci si pina acum. paradoxal (zic pentru ca e cu viitorul) - consistent si coerent. foarte britanic, aia e.

edit este, deci, foarte conservator in experimentele lui cu sunetul. muzica viitorului intunecat, deci nimic nou (mai ales cu remixurile dupa mark stewart + maffia).
mi se pare mai ales un album greu de criticat (ca intentie si realizare), mai ales ca nu mai poti reprosa nimanui ca nu vine cu ceva cu totul nou. in nici un caz pe omu'. imi place

tracklisting:

the pop group - she is beyond good and evil (y - 1979, radar records)
the pop group + the last poets - one out of many (for how much longer do we tolerate mass murder? - 1980, rough trade)

the pop group - we're all prostitutes (1980, rough trade)

mark stewart and maffia - hysteria (1990, mute records)

mark stewart - loner (edit - 2008, crippled dick hot wax!)
mark stewart - mr you're a better man than I (edit - 2008, crippled dick hot wax!)

Etichete: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web