Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

marți, 18 decembrie 2007

abc



Sa facem ceva blogging.


Joi seara am iesiiiit, a'nceput sa niiiingaaa, am baut ceva beeeri, am discutaaat (fo 4-5 discutii in 12 ore), oamenii au venit si'au plecaaat, a fost frumos, deci am ajuns vineri dimineata si'am dormit. M'am trezit seara, mahmur. Nu se mai punea problema (pentru mine) sa iesim.
Am fost totusi sa facem ceva cumparaturi. Am bagat intii o limonada, tigari, si'am mincat ceva usor. Apoi eu mi'am pus un sort pe mine. Ne'a placut cum imi sta.

Sa trecem la subiect. Antricot de vita si cartofi cu rozmarin la cuptor si friptura de vita in sos chianti cu un piure cu parmezan. Doua chestii foarte simple adica, pentru un om mahmur.

In primul rind am marinat antricotul intr'un bait foarte frumushel'ashea (in care am pisat ceva catei de hushturoi cu tot cu coaje, am ras coaja dupe o lamiie si'am bagat ulei de masline, rozmarin si 5 foi de dafin).


Apoi m'am apucat de fripturele. Am taiat m
uschiuletul in felii de 2,5 cm, l'am condimentat sinplu cu sare piper ceva chili si ceva chestii secrete, apoi l'am uns tot cu ulei de masline. Imi place uleiul de masline, imi plac condimentele, imi place pina acuma. Si sortul, si fotografa. Mai ales domnisoara fotografa.

Am trecut la alte activitati cucutitul si'am tocat marunt o ceapa rosie (as fi putut sa bag doo hashme da' n'aveam chef), apoi am bagat unkil de cartofi taiati (cucutitul) cubulete - la fiert.
Ardeau in acest moment 3 ochuri ale aragazului:
pe unul cartofii de va zisei, pe altul ceapa cu oleaca de ulei (de olive) si cimbru, iar pe al 3lea fripturelele (fara ulei).
l'am folosit si pe'al patrulea da nu zic de'al reak de ce

Cind m'am gindit io ca se cali' cepsoarele turnai cu sete un pahar de chianti peste ele si unu peste mine. Fripturelilile'ntorceam la rastimpuri. Vinu ma aburea acolo si se facu pe jumatate disparut, si'abia atuncea eu m'am rasculat peste el cu zeama de la fripturele (care, ramase pe uscat, au cerut un cub de unt, finca ele voiau sa ramina in singe) si 2 cubulete de unt, ceva brizbrizuri, cumarveni sare si altele si l'am mingiiat putin c'o lingura de lemn. La piure am folosit 1cubdeunt, sare, parmezan si ULEIDEMAXLINE intr'o oarecare cantitate.

Am asezat in farfurii chestia galbena si fripturelele pe care le'am innecat cu sos, si finca providerul meu de creson avea telefonul inchis, am ornat cu dafin. Am mincat si'am baut. Sa faceti si voi chestia asta, e bun'ashea de dau dracii'n voi!


Apoi am stat de ne'am simtit foarte bine. In no
apte am simtit un fior. Marinata ma chema. M'am enervat si'am turnat iutenii peste ea. Am aruncat'o sa se friga, "deasupra" unor cartofi taiati cubulete pe care'i adusesem la fierbere si apoi ii uscasem si ingropasem intr'o tava cu uleias putin de maslinioare, ustoroi tocat tot asa, piper, ceva verdeturi sinunumai - rare, rozmarin si juma de ceapa la misto. Aia se frigea iar astia se toropea in cuptor. Dupe'aia am bagat'o si pe ea in cuptor. Nu spui cit. Doar ca se usca si'o mai ungeam cu marinata ramasa.

A ramas umpic in singe la sfirsit, cint am alaturat'o cartofilor si'am stors pe ea o lamiie si putiiiiin: ULEI DE MASLINE PIPERAT

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Aha...si peurma ceai mai facut?

2:52 a.m.

 
Anonymous Anonim a spus...

mai citeste si'ai sa vezi

4:28 a.m.

 
Blogger hippiekiller a spus...

te rog sa imi scrii din nou dear. shit o fi bun pentru tine, asa cum pentru altii e bun pipiul, insa cred ca ar trebui sa porti o discutie si cu parintii tai, sau cu o figura materno-patriarhala, sau ce plm oi avea tu, asta doar daca nu st si eila fel de cosmici ca tine.
in ceea ce priveste protectia, imi pare rau, nu folosesc.tu poate ai nevoie. nu, acuma ca m'ai abordat pe mine, sigur ai nevoie.

1:35 a.m.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web