Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

joi, 8 mai 2008

indyalternativ

am vazut nu mai stiu cind si nu mai stiu unde ca se intreba cineva de ce nu mai exista trupe mari. raspunsul este inflatia. - care a rupt in doua casele de discuri si printre altele a cam rupt si calitatea (intima) a muzicii. se tipareste prea mult cumarveni, toata lumea are acces la tot dar acesta nu e prea mult.

mbon. acum hai sa va zic de ce exista atit de multa muzica. de ce avem indie, alternative si tot restu.
avem triumf tehnologic palpabil da? ce inseamna asta?, inseamna ca orice "artist" rupt in cur poate sa isi faca din banii de ajutor social un studio. inseamna ca poate sa inregistreze la calitate foarte mare si apoi sa si bage pe net, ca sa'l cunoasca lumea. (nu vb de piraterie, aia'i alta discutie.) deci se produce mai mult si mai prost platit, chiar si atunci cind ajungi sa semnezi cu un label mare, sau chiar daca ai semnat cu ea acum multi ani si ai scos pina acum ceva vreme milioane de albume si $.

si, desi din cele 70demiidemiliardedecatralioane de oameni oricare vrea sa fie DEOSEBIT, ORIGINAL, se pierde insasi esenta ideii de a fi special. si se niveleaza tot, in toate privintele. asta, bineinteles, pentru cele 70demii... si mai putin pentru cei care ar fi unici in orice situatie. nu vreau sa ajung la misticisme asa ca ma opresc.

voiam sa mai analizez si structura vinzarilor si sa explic anumite aberatii precum madonna sau backstreetboys prin habitudinile de cumparare ale prostimii in functie de virsta. dar m'am lungit.

si daca tot am zis de indie am ascultat un album (ice cream spiritual) care mi'a placut, cu ponytail, trupa de zbenguiala, 4 copii, din baltimore. acesta va sa iasa pe 17 iunie
bineinteles ca nu e nimic nou, si nu vom sta sa le scoatem ochii ca au nuj'ce de la nuj'cine si nunumai.
pe mine ma amuza creaturile de genu asta, care au ceva talent, au ascultat umpic muzica si, mai ales, st foaaaaarte active. galagie cumarveni, ca doar n'om fi...

avem prima pesa (beg waves) si ultima (die allman bruder)

Etichete: , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

counter free hit unique web