Aşa muzică degeaba mai zic şi eu!

miercuri, 2 iulie 2008

best jobs

uite'aici meserie adevarata, cu un job description foarte volatil. afara de vocatie, nici macar barba nu trebuie sa ai, nici sa fi jucat fotbal cu balonul oval - atletic matahala sa fii, nu'i nimic daca esti femeiusca, stiti monkey island? riscurile sint maxime si rezultatele la fel. vei vedea lumea, vei cunoaste mitologii extraordinare si vei avea cele mai tari povesti. va trebui totusi sa muncesti ca un sclav, sa gindesti, sa fugi de autoritatile statale ca sa traiesti, sa fii violent, pus pe jaf, si vei fi liber! liber sa cinti, sa ai gagici cu boli venerice in porturile ascunse ale marii infinite, sa bei ca porcu, sa arati ca dracu, sa ai un pet foarte colorat, membre lipsa, o garderoba sumara & fabuloasa si tatuaje minunate. comorile te asteapta. sint la altii iar tu trebuie sa arati ca vrei si poti sa le iei. iar apoi ca poti sa le irosesti cu mare viteza. vei trai o buna parte a vietii in mizeria ta si a oamenilor tai. vei face foamea, dar, speram, nu si setea. singurul ochi ti se va ageri si vei distinge de la mile departare ceva nou intre apa si pamint. ceva nou si abordabil. scuipi, ridici steagul si te pui la smotru ca sa maresti nodurile dupe ora ale javrei batrine. daca atunci cind ajungi vor sa lupte, ii faci muci, le iei aurul bautura si femeile, ii scufunzi sau ii lasi in curu gol la voia intimplarii, si te faci muci. vei sfirsi, intotdeauna, spectaculos!

se trimite pe marea agitata (in) aceasta sticla goala de rom spre examinare, capitanului grasimir

Etichete: ,

marți, 1 iulie 2008

I, flathead

prin 1969, dupa citeva colaborari cu rolling stones, ry cooder l'a acuzat pe keith richards de plagiat. a renuntat repede la acuzatii si nu a mai comentat niciodata pe acest subiect. ce credeti ca s'a intimplat? eu zic ca a discutat cu omu' periculos si au convenit ca a gresit - chiar foarte rau.

inainte de asta, ry a cintat cu captain beefheart iar mai apoi cu multi alti jmekeri, din multe alte domenii. majoritatea s'ar putea sa'l cunoasteti vag de pe coperta buena vista social club produced by ry cooder. nenea e mare valoare pe multe felii muzicale.

in iunie a scos la nonesuch ultimul album din trilogia californiana, I, flathead. primele 2 au fost chavez ravine si my name is buddy (-dupa care nu m'am omorit). I, flathead a aparut in editie deluxe, insotit de nuvele scrise de marele om-chitarist-muzician. nu tin neaparata sa zic "da, uite citeam ceva. ry cooder."

povestea e clasica si'mi face pofta sa beau. siropoasa chiar, asa cum mi se par in general productiile americana. pereche de jeans, bocanci, camasa cu mineci suflecate, pick-up truck. zippo, tigari ochelari de soare. conteaza marcile. masina consuma 40 la suta. statul e de doua ori mai intins decit romania. deci te pierzi fara sa conteze.

daca esti american esti mindru de toate astea. esti puternic. vezi cu dragoste si ironie valorile locale. le vrei universalizate poate. whiskey & women. jesus. mexicani. peisaje. si tristetea oboselii lipicioase. cam asta ar fi. stie bine ry. sa ascultam la chitara lui. e unul din chitaristii preferati ai lu' bunica'miu.

tracklist:

drive like I never been hurt
can I smoke in here?
little trona girl

Etichete: , , , , ,

counter free hit unique web